ARMAFILT ÜZEMANYAGSZŰRŐK


Az ARMAFILT üzemanyagszűrői kiszűrnek minden ártalmas szennyeződést az üzemanyagból, amelyek fennakadást jelentenének a motor működésében.

Tankolásnál, valamint a leürülő tartályba kerülő levegővel együtt juthat szennyeződés az üzemanyagba. Ha a szennyeződés nem akad fenn az üzemanyagszűrőn, akkor a befecskendezőrendszer drága alkatrészeit károsítaná, lerakódással dugulást okozhat, ami megbénítja a motor működését. A levegő páratartalma az üzemanyagtartályban kondenzálódik, a víz pedig szintén ellensége az adagolórendszernek.

A préselt acéllemez házba beperemezett üzemanyagszűrő szűrőanyaga általában szűrőpapír, ami üzemanyag- és vízálló, a nyomásviszonyokhoz igazodva a szűrőfelület növelése céljából a szűrőanyag tekercselve van. A szűrő névleges porozitása 0,004-0,005 mm.

Haszongépjárműveknél gyakran alkalmaznak kettős gázolajszűrőt, ahol az egymással sorbakapcsolt betétek közül az első durvább (filcből, vagy papírból készül és porozitása 0,01-0,015 mm), míg a második a finomabb (névleges porozitása 0,008-0,01 mm).

Hasonlóan, mint más termékeink az ARMAFILT gázolajszűrők is ISO 9001:2008 minőségbiztosítási szabvány szerint készülnek, motorjának hosszú élettartamát biztosítják.